BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 26, 2010

BAJET 2011

Bajet 2011 telah diadakan pada petang hari Jumaat (15/10/10). Dah tentu semua org dah  tahu kan...? Saje jer bagi title entri ni gempak sikit. Ada kaitan kah isi entri ni dengan Bajet 2010..? Adalah sikit perkaitannya kot... Sebab aktiviti ini kami telah jalankan sebelah malam hari tersebut. Nama aktiviti ni tak perlulah saya nyatakan kan...?

Sedang memantau dan memerhatikan mangsa...
 Well... kami pergi hunting di Bukit Ambun, betul kah...? di ulu Tatau. Dengan menaiki jentera 4x4 Storm Kuning Encik Alek (Alex) kami menyusuri jalan balak. jalan tanah kuning berbukit-bukau. Jurang yang curam di kiri dan kanan jalan. Adventure jugaklah rasanya. Kami diiringi oleh beberapa org ranger yang berpengalaman iaitu org kampung tempatan.
Sesi 'randau' semasa singgah berehat di pondok kediaman pekerja balak. Seronok mendengar cerita pengalaman brother yg berbaju biru itu. Lawak di tgh hutan, di pagi buta, utk menghilang penat.
Posing bersama Encik Alek (Alex) pemilik jentera 4x4 Storm Kuning, yang bercita-cita nak tukar kpd lipan (buldozer) kuning mcm di belakang tu.
Hasil pada malam itu. on my right adalah 3 ekor musang, on my left seekor 'enturun' (dlm Bahasa Iban). Spesis musang jugak kot... Tapi bukan aku yang tembak.... Thank you to Mr Jilan dan Ikak nya berjaya menembak jatuh hasil2 pada malam itu
Daging musang masak kunyit berkuah. (suka hati aku lah nak letak nama masakan ni kan...)

 Gambar di atas ini adalah produk akhir (final produk) yang berjaya dihasilkan. Oleh kerana my wifey tak makan masakan exotic, so aku masak sendiri "daging musang masak kunyit berkuah". Bagi aku sedap, cuma dagingnya ni ada liat sikit. mmmm.... masa menaip ni pun dah meleleh air liur aku...

Bye then... enjoy your meal!!!

6 comments:

Norris said...

oii!...sedap nar!....rugi awa nda nemu makai...adeheh!...lama sik mkn makanan exotik..gila!...
tapi kasian jauk nangga musang ya dah kena tembak gia hoo..
hheehe..
labi2 ada sik?

James Kabaq said...

Sedap2... kesian? makanan bro.... anggap mcm ayam ka...

Lelabi jarang dapat.

Rose Ragai said...

aduh.... got hunting license????

Globalized Dayung said...

Wah musang....teringat 5 taun lepas makan musang kat Gunung Pueh!! Bau iboh nak dipadah...macam2 resepi sepanjang 1minggu abiskan daging musang ya dalam utan...

James Kabaq said...

Oooppps! Si Rose komen tok, mati aku... hehhehe... sekda hunting licence Rose, dak org kampung ya ada lesen memiliki senjata ya jak hikhik...

Dayung:Ooo... ya musang yg jenis berbau ya. Sedap kan?

designationjazz said...

fuhh! Sidi rayerk musang ti..